Endise kultuuriministri Rein Langi valimine pressivaenlaseks on peegeldus sellele, mis on ühiskonnas toimunud ning Sirbiga asetleidnu oli vaid üks põhjus.

Lang on pressivaenlane juba kolmandat korda. Varem pälvis ta selle tiitli aastatel 2004 ja 2009. Kolme pressivaenlase tiitliga on Lang ka selge rekordiomanik, sest ühtegi teist isikut pole kolm korda pressivaenlaseks nimetatud. Rein Lang astus eelmisel esmaspäeval tagasi kultuuriministri ametist. Enne seda oli ta ka justiitsminister ja välisminister.

Kaks korda on varem pressivaenlaseks nimetatud Lennart Meri, kõik ülejäänud pressivaenlased on selle tiitli saanud vaid ühe korra.

Mitte ükski pressisõber pole seda tiitlit kaks korda saanud.

Kristi Liiva valiti pressisõbraks, sest arvamusfestival aitab kaasa vaba sõna arendamisele ja vabale ajakirjandusele laiemas mõttes. Pressisõber saab auhinnaks nimelise ruupori, mis valmib metallikunstnike käsitööna.

Kristi Liiva on suhtekorraldusfirma JLP üks asutajaosanikest. 2009-2012 oli ta ametis Swedbanki Stockholmi peakontoris, olles parem käsi grupi korporatiivsuhete valdkonna juhile ja vastutades panga maine eest firma koduturgudel Eestis, Lätis ja Leedus.

Varem on ta töötanud Hansapangas ja Hoiupangas. Kristi Liiva on juhtinud ka Eesti Energia kommunikatsiooni ning olnud ametis valitsuse kommunikatsioonibüroo juhina.