Grippi haigestumuse intensiivsus on madal, kuid levik jätkuvalt laialdane, sest gripiviirusega seotud haigusjuhte registreeriti enamikes maakondades.

Eelmisel nädalal kasvas olulisel määral haigestumine vanemealiste seas (66 protsenti võrra), haigestumise kasv oli seotud eeskätt A gripiviirusega. Teistes vanusrühmades haigestumus langes.

Hospitaliseeritud inimeste arv püsis jätkuvalt suhteliselt kõrgel tasemel. E-Tervise SA terviseinfosüsteemi täpsustatud andmetel on hooaja algusest gripi tõttu hospitaliseeritud 475 inimest, neist 35 lisandus viimase nädala jooksul. Peaaegu 65% hospitaliseerimist vajanud patsientidest olid täiskasvanud ja vanemaealised patsiendid.

Intensiivravi vajanud gripijuhtude ülevaade põhineb Ida-Viru Keskhaigla, Ida-tallinna Keskhaigla, Lääne-Tallinna Keskhaigla, Põhja-Eesti Regionaalhaigla, Tartu Ülikooli Kliinikumi ning Pärnu Haigla andmetel. Nende haiglate andmetel on alates hooaja algusest vajanud gripi tõttu intensiivravi 34 inimest vanuses 31-100 eluaastat.

Sel hooajal moodustasid intensiivravi vajanutest vanemaealised (65 +) 94%, üks patsient oli 31 ja üks patsient 52-aastane. Kõik kuulusid riskirühmadesse nii vanuse kui ka kaasuvate haiguste olemasolu tõttu. Kaasuvad haigused olid 88% patsiendil, 12% ehk 5 patsiendi kohta puuduvad andmed kaasuvate haiguste kohta, kuid riskirühmadesse kuulusid nad juba kõrge vanuse tõttu. Andmed haigestunute vaktsineerimise kohta kas puudusid või oli kindlalt teada, et inimesed ei olnud vaktsineeritud.

Ühtegi gripist tingitud surmajuhtu möödunud nädalal ei registreeritud. Hooaja algusest on kuue haigla andmeil surnud kokku 20 inimest, neist vanuses üle 65 aasta olid 19, üks inimene oli vanuses 52 eluaastat. Kõik lahkunud kuulusid riskirühmadesse, Põhiliseks riskifaktoriks on kardiovaskulaarsed haigused.