„Neitsitornis kuulutame täna välja parimate võistlustööde autorid ning paremusjärjestuse,“ ütles ideekonkursi žürii esimees, abilinnapea Taavi Aas.

Taani Kuninga aia skulpturaalse lahenduse ideekonkursile laekus üheksa tööd, mis kõik tulemsute avalikustamise ajaks Neitsitorni üles seatakse.

Konkursile laekunud üheksa töö seast valis žürii välja kolm auhinda väärivat tööd, parimate võistlustööde autorid peituvad praegu märgusõnade „Kolm“, „Tuli lipp“ ja „Dannebrog“ taga.

Tallinna Linnaplaneerimise Amet korraldas Taani Kuninga aia skulpturaalse lahenduse ideekonkursi, mille eesmärgiks on rikastada Tallinna vanalinnas asuvat Taani Kuninga aeda väärikate skulpturaalsete kunstiobjektidega.

Sel alal väärivad linnaruumilist kajastamist nii Taani Kuningriigi lipu Dannebrogi väidetava taevast langemise (15.06.1219) kui ka piirnevate linnamüüri tornidega (Neitsitorn, Tallitorn ja Lühikese Jala torn) seotud legendid.

Tallinna linnadisaineri Urmas Kaldaru sõnul on ideekonkurss lähtuvalt asukohast kindlasti skulptoritele-arhitektidele väga suureks ja põnevaks väljakutseks ning ainulaadselt võimaluseks.

Ideekonkursi auhinnafond on 6000 eurot: I auhind 3000 eurot; II auhind 2000 eurot ja III auhind 1000 eurot.