„Veel tänase päeva jooksul võtame vastu rahvaloendajaks soovijate avaldusi. Kes pole veel jõudnud kandideerida, siis täna on selleks viimane aeg. Praegu on meil Eestis piirkondi, kus kandidaate pole piisavalt,” rääkis 2011. aasta rahva ja eluruumide loenduse personalijuht Palmi Lindjärv, vahendab statistikaameti pressiesindaja.

„Rahvaloendaja amet annab võimaluse panustada aastakümne olulisimasse uuringusse, mille tulemused suunavad Eesti elu järgmise kümne aasta jooksul. Seega kandideerida tasub kindlasti.”

Rahvaloendajaks saab kandideerida kuni tänase, 3. novembri õhtuni, töö algab 6. veebruaril põhjaliku koolitusprogrammiga. Küsitlustööd üle Eesti alustavad rahvaloendajad järgmise aasta 16. veebruaril ja töö kestab märtsi lõpuni. Loendajate tööaeg on iga päev kella 9.00-21.00 sõltuvalt sellest, kuidas on küsitletavaga kokku lepitud. Rahvaloendaja brutokuupalk on 600–800 eurot.

Rahvaloendaja peab olema hea suhtleja, oskama kasutada arvutit, oskama eesti ja olenevalt piirkonnast ka vene ja inglise keelt, olema täisealine ja omama vähemalt põhiharidust. Kandideerimise täpsemad tingimused leiab www.REL2011.ee.

Eestis toimub rahvaloendus tänavu 31. detsembrist järgmise aasta 31. märtsini. Esimese kuu jooksul (31.12.2011–31.01.2012) toimub elektrooniline rahvaloendus ehk e-loendus, kus Eesti alalised elanikud saavad vastata küsimustikule internetis. Neid, kes e-loendusel ei osale, külastavad perioodil 16. veebruar – 31. märts 2012 rahvaloendajad.