Sihtasutuse juhatuse liige Jaanus Mutli rääkis kolmapäeval linnavalitsuse pressikonverentsil, et mõned nädalad tagasi linnapildis olnud sõnumid "Lõpp on käes" tekitasid linna abitelefonile kõnedelaviini. "Õnneks said linnakodanikud teada, et kohe-kohe tuleb õnnelik lõpp, mis neid rahustas," sõnas Mutli.

Kultuuriaastale tagasi vaadates ütles Mutli, et Eesti asja pole vaja otsida kampaania korras, kuna meie mitmekihiline kultuur, siin elavate inimeste algatusvõime ja koostegemisrõõm ongi need Eesti asjad, mille üle võib kultuuriaasta lõppedes uhke olla. Täna hommikust õhtuni on avatud jõuluturg Raekoja platsil, täna on ka tasuta muuseumipäev ning disaini- ja arhitektuurigaleriis näitus "PiparkoogiMaania: ajamasin".

Tallinna kunstihoone galeriis saab kell 18-20 kuulata jutuvestmist "Kuulame mereäärseid lugusid". Kella seitsmest kaheksani on kontserdid ja jumalateenistused Tallinna vanalinna kirikutes, kuhu sissepääs on kõikjal tasuta, välja arvatud Jaani kiriku kontsert, kus esineb Tõnis Mägi. Poole kaheksast üheksani on Tallinna sadama kruiisialal Mutli sõnul väga ainulaadne projekt "60 sekundit üksindust aastal Null". "Ühe tunni vältel on võimalik natuke mõtiskleda kino olemuse üle ja see kõik lõpeb rohke tulega," kirjeldas Mutli.

Helisevad tornikellad

Algusega kell 20.11 saab Vabaduse väljakul kuulata Margo Kõlari spetsiaalselt kultuuripealinna jaoks kirjutatud teost "Tornikellade laul", kus Mutli kirjelduse järgi pannakse Tallinna vanalinna kirikute tornikellad omavahel suhtlema ja tekib põnev heliteos. Vaadata saab samal ajal samuti Vabaduse väljakul Taavi Varmi videoprojektsiooni, mis on väga ainulaadne ja atraktiivne.

Pärast tornikellade laulu kell pool üheksa on Vabaduse väljakul küünlameri, kuhu võib ka oma küünlaid kaasa võtta, ning kontsert "Hetkes olemise ilu". Kõik Vabaduse väljakul toimuvad üritused on tasuta. Kogu päeva on Vabaduse väljaku tunneli Eksperimentaalgaleriis avatud fotograaf Stanislav Moshkovi näitus "Null igavat päeva", mida saab läbi tunneli jalutades kaeda.

Kella üheksast õhtul algab Lennusadama angaarides Euroopa pealinna ametlik lõputseremoonia ja tiitli üleandmine järgmise aasta kultuuripealinnadele Mariborile Sloveenias ja Guimaraesile Portugalis, mõlema linna esindajad on Tallinna tulemas või juba kohal. Kuna angaaridesse mahub 1200 inimest, siis on see üritus kutsetega.

Kel kella kümne ajal või hiljem (kella neljani hommikul) veel jaksu, saab minna Kultuurikatlasse osa võtma Club 2011 klubisarja viimasest sündmusest, millega propageeritakse alternatiivset muusikat.