Eesti Noorteühenduste Liit (ENL) tähistab täna Tartu kesklinnas rahvusvahelist noortepäeva "Leia oma tee" ning kuulutab ka Eestis välja noorte aasta, edastas liit.

"Loodan, et alanud noorte aastal märgatakse ja väärtustatakse noorte osaluse tähtsust ka sellistes valdkondades, kus seda seni nähtud ei ole. Soovin väga, et erinevad ühiskonnagrupid, kes seni ei ole näinud kokkupuutepunkti noortega, peaksid peale seda aastat noorte arvamuse ärakuulamist
iseenesestmoistetavaks," nimetab Eesti Noorteühenduste Liidu esimees Ott Heidmets ootusi alanud noorte aastale.

"Koige rohkem sooviksin aasta möödudes todeda, et noored tahavad ja oskavad ühiskonnale olulistel teemadel kaasa rääkida paremini kui kunagi varem," lisab Heidmets ka ootusi noorte endi suhtes.

ENL toob noorte tähtpäevaks Tartusse erinevad töötoad alates filmi- ja montaaži töötoast lopetades žongleerimise ja köielkonniga. Kohal on ka üle Eesti kokku tulnud erinevad noorteorganisatsioonid, Elav Raamatukogu, peetakse debatte edukuse ja noorte voimaluste üle ning jagatakse noorteinfot. Laval esinevad noortebändid, ansambel Ska Faktor, afrobrasiilia teater-performance'i, DJ-d ja tantsutrupid.

Mart Reiniku gümnaasiumi staadionil peab haridus-ja teadusministeerium minister Tonis Lukase juhtimisel jalgpallilahingut Eesti Noorteühenduste Liidu voistkonnaga. Koostöös armastusfilmide festivaliga Tartuff näidatakse ka filmi "Haridus".

Sündmuse tegevused toimuvad Küüni tänaval, Kaubahoovi pargis, Kaubamaja parklas ja Raekoja platsil alates kell 14:00. Koik programmi üritused on tasuta!

ENL korraldab noortepäeva alates 2002. aastast ning soovib päevaga juhtida tähelepanu noorte probleemidele ja suunata ühiskonda noori rohkem väärtustama. 49 noorteorganisatsiooni ühendav katusorganisatsioon soovib noortepäevaga pakkuda nii meelelahutuslikke kui ka tosisemaid ideid ja
tegevusi, et noorte areng, ning seeläbi ka ühiskonna jätkusuutlikkus, ei pidurduks. Käesoleva noortepäeva pohiidee on pakkuda erinevas vanuses noortele nii sisulisi kui meelelahutuslikke tegevusi, et aidata noortel paremini realiseerida oma unistusi ja leida oma tee.

Noortepäeva kodulehekülg ja programm: www.noortepaev.com