Tallinna Sadama reisijate valdkonna ärisuunajuhi Ingrid Berezini sõnul toimuvad ehitustööd etapiviisiliselt ning osa terminalist suletakse ehitustöödeks.

„Alates 25.juunist hakkavad Helsingisse suunduvad reisijad kasutama sama ala, mis seni on olnud vaid Stockholmi suunduvate reisijate laevale minekuks. Samuti muutub mõnevõrra pikemaks Tallinnasse saabuvate reisijate teekond.

Palume reisijatel tähelepanelikult jälgida terminali paigaldatud suunavaid viitasid ja varuda tavapärasest rohkem aega. Vajadusel võib alati pöörduda abi saamiseks terminali või laevafirma Tallink töötajate poole,“ märkis Berezin.

Täpsemad liikumisskeemid on Tallinna Sadama veebilehel ning edastatakse laevafirma poolt reisijatele.

Nordecon AS ja AS Tallinna Sadam allkirjastasid 12. juunil lepingu Vanasadamas asuva D-terminali hoone rekonstrueerimiseks ja laiendamiseks.

Kavandatud ehitustööde raames suureneb hoone pindala senise 7000 ruutmeetri pealt enam kui 16 000 ruutmeetrini.

Terminali laiendusega otstarbe kaotavad galeriid lammutatakse ning uue funktsionaalsuse ja arhitektuurse kontseptsiooniga terminalis ehitatakse välja kaasaegsed tehnosüsteemid, ruumid ja fassaadid.

Uuenevas D-terminalis saavad olema mugavad ja avarad ootealad reisijatele, kuhu on lisatud märkimisväärselt uusi istumisvõimalusi. Terminalis saab olema rohkem ruumi ka kohvikutele ja kaubandusele. Uute võimalustena lisanduvad lasteala ning nõudlikematele reisijatele eraldi lounge.

Uuenenud D-terminal valmib 2020. aasta suvel.