Tänavu jätkub malevakohti 820 noorele, mis on 100 võrra rohkem kui eelmisel aastal. „Võib loota, et nii mõnigi noor, kes möödunud aastal malevasse sõita soovis, kuid ukse taha jäi, seekord kaks  nädalat peale ankeedi saatmist positiivse vastusega e-maili saab,“ sõnas SA Õpilasmalev juhataja Maarja Saavik.

Registreerimine toimub traditsiooniliselt kiiruse alusel – kes ees, see mees. Küll aga on sisse viidud mõned muudatused, mis tulevikus ka noortele endile kasulikuks peaksid osutuma. „Kõik meie rühmad on loodud põhjusega ja kannavad ühist eesmärki, milleks on töökasvatuse ja kvaliteetse vaba aja pakkumise ühildamine. Et aga tulevikus keegi noort kiiruse ja klahvilevajutuse alusel tööle ei võta, siis oleme sel aastal ka mõne rühma puhul kohasaamise nö päriselule lähemale toonud. Kuna tööandjate ootused on noorte suhtes kõrged ja nad soovivad ka motiveeritud noori, kelle jaoks on töötegemine oluline, siis mõnda rühma pääsemiseks on vajalik motivatsioonikirja kirjutamine või lühikese intervjuu läbimine,“ selgitas Saavik.

Rühmade tööülesannete iseloom on mitmekülgne – võimalus on korjata marju, jagada flaiereid, hooldada astelpajuistikuid kui ka abiks olla kütusefirma teenindusjaamades. „Käesoleval aastal on meie kõige suurema tööhõivega rühmade loomisel koostööpartneriks Statoil Fuel & Retail Eesti AS, kelle juures töötab suve jooksul 84 malevlast.

Õpilasmaleva suvi avatakse 25. juunil Tallinnas Raekoja platsil ning lõpetatakse üleriigilise kokkutulekuga 13.-15. augustil Lääne-Virumaal Barto Puhkemajas.

Õpilasmalev on suunatud noortele vanuses 13-18 eluaastat. Möödunud aastal osales õpilasmaleva rühmades üle Eesti 4500 noort, neist 720 olid tallinlased.