"Viie aastaga oleme koos annetajatega väga palju ära teinud. Täna koguvad heategevusorganisatsioonid annetuskeskkonna vahendusel 2,5 korda rohkem raha kui viis aastat tagasi – see tähendab, et Eesti annetuskultuur on muutumas ning inimesed märkavad ja soovivad aidata," ütles annetuskeskkonna eestvedaja Maarja Karmin Swedbankist.

Karmini sõnul on mosaiigi ladumine võimalus öelda aitäh kõikidele toetajatele, koostööpartneritele ja asjaolistele, sümboliseerides kuidas väikestest panustest saab kokku suur.

Kõik enam kui 1600 inimest, kes andsid loa kasutada oma profiilipilti, saavad pärast mosaiigi valmimist oma personaalse mosaiigiklotsi kaasa võtta. Allesjäänud klotsid leiavad läbi taaskasutuse väärtusliku väljundi heategevusmaastikul.

Kell 11 alustatakse annetuskeskkonna Facebooki sõprade profiilipiltidest koosneva mosaiigi kokkupanekut, suurteos valmib orienteeruvalt sama päeva õhtuks kell 17.

„Ma armastan aidata“ keskkond loodi 2008. aastal Swedbanki ja Heateo SA poolt. Selle kaudu on enam kui 45 organisatsioonile annetatud kokku enam kui 550 000 eurot.