"Oleme mures naiste ja meeste suure palgalõhe pärast Eestis," märkisid piketi korraldajad. "See on endiselt Euroopa Liidu sügavaim - 27,6 protsenti, samas kui Euroopa Liidu keskmine on 16,4 protsenti."

Naiskogu on kindlal seisukohal, et naised, kes moodustavad 54 protsenti Eesti ühiskonnast ja 70 protsenti kõrghariduse omandanuist väärivad meestega võrdseid võimalusi, võrdset kohtlemist ja võrdset palka.

Naiskogu nõuab valitsuselt tegevuskava, et vähendada palgalõhe 2013. aastaks tasemeni, mis ei ületa 20 protsenti.

Riik peaks naiskogu arvates olema palgalõhe vähendamisel ettevõtjatele eeskujuks ja teenäitajaks ning alustama naiste edutamist avalikus sektoris.

Miinumpalk peaks tõusma 400 euroni

Samuti nõuavad nad, et valitsus eraldaks rohkem raha meditsiini-, sotsiaal-, kultuuri- ja haridusvaldkonna palkadeks ning tõstaks miinimumpalga vähemalt 400 euroni kuus.

"Oleme veendunud, et meie aeg ja ühiskond vajab traditsiooniliselt ja stereotüüpselt naiselike väärtuste – hoolivuse, paindlikkuse ja alalhoidlikkuse – suuremat esilepääsu," märkisid piketi korraldajad. "See on aga võimalik üksnes siis, kui juhtivatel kohtadel on rohkem naisi ja naiste tööd väärtustatakse."

Piketil võtavad sõna SDE aseesimees Marianne Mikko ja SDE peasekretär Indrek Saar, riigikogu põhiseaduskomisjoni aseesimees Denis Borodits ja Eesti Naisliidust Viive Rosenberg.