"Kahtsusväärne, et see lugu on sellisesse staadiumi jõudnud. Sadade inimeste töökohad on ohus," rääkis Tamkivi valitsuse pressikonverentsil.

"Riik peab seda nüüd lahendama, kuigi täpselt aru ei saa, mis seal tegelikult toimub. Olukord läheb järjest kummalisemaks. Ärimehed korraldavad seal mingeid mänge, mis polegi mängud, vaid väga tõsised asjad. See on kahetsusväärne, et riik peab sekkuma."

Riik on algatanud Nikolai Reismanile kuuluva 330 ha maa sundvõõrandamise, sest Toomas Tammele kuuluva Kiviõli keemiatööstuse põlevkivivarud on otsakorral ja maa, millest saaks seda juurde kaevandada, on just see Reismanile kuuluv 330 hektarit.

Eile selgus, et riigiprokuratuuri kahtlustuse kohaselt üritasid ärimees Oleg Ljadov, kuritegelikus ilmas tuntud Imre Arakas ja veel üks mees lavastada Šveitsi kodanikust Tamme osalusel tema enda palgamõrva ning lavastada mõrva tellimises süüdi Nikolai Reismani.

Keskkonnaminister Jaanus Tamkivi rääkis, et Kiviõli keemiatööstuse tänaste põlevkivivarude ülevaatus, mis toimus paar nädalat tagasi, näitab tõesti, et kivi on lõpukorral ja aasta lõpupoole võib otsa lõppeda ning kui uut põlevkivi peale ei tule, siis ettevõte enam töötada ei saa. See võtaks töö 700 inimeselt.