"Talvik nõuab minu Vabaerakonnast väljaviskamist katuseraha skandaali meedias avaldamise pärast. Aga juriidiline probleem seisneb selles, et kuna ta ise pole erakonna liige siis ei saa seda algatada. Vaba värk!" kirjutas Krištafovitš täna Facebookis.

"Ütlesin juba siis, kui [Georg] Kirsberg välja visati, et oleks pidanud välja viskama ka Krištafovitši, kes käitub nagu argpükslik, palgaline provokaator," ütles Talvik.

"Meil on avatud erakond, kus asju arutatakse sisuliselt, kõik juhatuse koosolekud on avatud, kõigi teemadega saab üles tulla. Kuna Krištafovitš pole kohal olnud, siis ta paugutab kusagil mujal," ütles Talvik.

Ta nentis, et Krištafovitšil on selged sisulised eriarvamused, aga tema sõnul tuleks neid erakonnas arutada ja mitte väljaspool erakonda kritiseerida.

"Kui ei taha olla seltskonnas, siis mine ära või kui tahad olla, siis tule ja aruta sisuliselt," pahandas Talvik.

Katuserahade asjus on Vabaerakond arutanud, et Eesti võiks üle minna ühe protsendi seadusele. Selle kohaselt saab iga kodanik saaks ühe protsendi tulumaksust suunata vabaühendustele. Selline kord kehtib näiteks Tšehhis ja Ungaris. Talviku sõnul on talle antud ülesanne selline eelnõu kokku kirjutada.

"Seniks, kuni ideoloogilist muutust ei ole, oleks narr lasta teisi käituda jõuluvanana ja ise olla see, kes võimalust ära ei kasuta," selgitas Talvik katuseraha jagamist.

"Krištafovitš on täisti sihikindel provokaator. See ei ole sisuline arutelu, mida ta teeb. Ta arvas, et Krištafovitš on saadetud Vabaerakonda ülesandega. Kes seda teeb, ei osanud ta öelda, aga Talviku sõnul kattub Krištafovitši maailmavaade enim Reformierakonna omaga.

Talvik nentis, et tema pole Vabaerakonna liige ega saa teha juhatusele ettepanekuid Krištafovitši väljaviskamiseks. Ta uskus aga, et Krištafovitš visatakse peatselt välja. "Karikas on täis saanud. See, mis ta Facebookis kirjutas, on puhas laim," ütles Talvik.