Täna andis riigikogu aseesimees Hanno Pevkur meediale teada, et sellest nädalast asub tema nõunikuna tööle Reformierakonna liige ja korduvalt ministriametit pidanud Rein Lang. “Mul on hea meel, et meie meeskonnaga taasliitus Rein Lang. Rein jätkab tööd ka Nortalis, kuid tema rikkalik kogemus parlamendis, valitsuses ja erakonnas aitavad meil eelkõige ideoloogilises plaanis atra seada, et olla parimas vormis löögirusikas 2019. aasta Riigikogu valimistel,” ütles Pevkur.

Vabaerakonna liider Artur Talvik ei suuda sotsiaalmeedias oma imestust varjata. „Lang Riigikogu kantselei palgale ja Pevkuri juhtmeks. Wau! Et kirjutada Refi programmi. Wau!” hämmastus Talvik.

Ta lisas, et Riigikogu aseesimees tegelegu ikka Riigikogu asjadega ja nõunik nõustagu teda selles. „Või peab Ref ka Riigikogu enda omaks?” küsis Talvik retooriliselt, rõhutades oma irooniat hashtagide #parteilinetoiduahel ja #Eestionreformioma abil.

Lang selgitas ERRi uudisteportaalile, et Reformierakond valimistub 2019. aasta valimisteks ja „minu asi on vaadata seda, et sellest saaks kokku üks ilus ja korralik erakonna programm.”

Pevkur selgitas Langi töölevõtmist veel, et “on selge, et iga päevaga kasvab Eesti inimeste ootus, et Reformierakond võtaks taas riigi juhtimise vastutuse. Me peame selle vastutuse õigustamiseks kõvasti tööd tegema ja seda parima võimaliku meeskonnana.”

Rein Lang on kauaaegne Reformierakonna liige ja valiti esmakordselt riigikokku 2003. aastal. Valitsuse töös osales Lang kultuuriministrina aastatel 2011–2013, justiitsministrina 2005–2011 ning enne seda täitis 2005. aastal lühikest aega välisministri ülesandeid. Aastatel 2003–2005 oli Lang riigikogu aseesimees.