Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia instituudi sünoptiku Svetlana Maslova sõnul on peagi saabuva novembri õhutemperatuur sel aastal tavapärane, see tähendab, et ööpäeva keskmine temperatuur jääb vahemikku 0…+2,7 kraadi, kirjutab Põhjarannik.

Sademeid on oodata 46-80 millimeetit, mis on sademerikka novembri norm. Tõenäoliselt tuleb nii sooja- kui külmalaineid, kuid need kompenseerivad teineteist, mis kajastubki novembri keskmistes temperatuurinäitajates.

Ka eelmise aasta november mahtus selle kuu normi piiresse. Samas oli ülemöödunud aasta november kahe kraadi võrra soojem. 2005. aasta november oli aga kolm kraadi soojem. “Seepärast võime öelda, et viimaste aastate tendents liigub selles suunas, et november muutub soojemaks kuuks,” rääkis sünoptik.

Sünoptikute detsembrikuu ilmaennustuse järgi püsib esimesel talvekuul õhutemperatuur selle kuu keskmistest näitajatest veidi kõrgem. Ilmaennustajad peavad normiks 0…-4,5kraadist temperatuuri. Sademete hulk detsembris — ilmajaama prognoosi kohaselt on oodata vihma — ületab samuti normi. “Detsembris on tõenäoliselt valdav tsüklonaalse iseloomuga ilm: puhub edelatuul, mis toob endaga kaasa Balti mere või Atlandi ookeani sooje õhumasse. Seepärast on oodata rohkem sademeid ja kõrgemat õhutemperatuuri,” selgitas Svetlana Maslova.

Seepärast ei ole talve enne jaanuari tõenäoliselt oodata. Eelmise aasta detsember oli normist 4 kraadi soojem. 2006. aastal olid esimese talvekuu temperatuurinäitajad tavapärasest 6-7 kraadi võrra kõrgemad. 2005. aasta detsember aga oli normikohane.