“Juhatus kooskõlastas vastuse, mille sisu on lihtne — streik tuleb,” ütles TALO juht Toivo Roosimaa teisipäeva pärastlõunal BNS-ile.

Ta lisas, et TALO ei saa streiki ära jätta mitmel põhjusel. Üks neist on see, et sotsiaalminister Marko Pomerants viitab küll valitsuse poolt kohalikele omavalitsustele eraldatava rahasumma suurendamisele, mis lubab haridus- ja kultuuritöötajate palka 12 protsendi võrra tõsta, kuid see ei vasta TALO nõudmisele.

TALO soov on, et kõrgharidust nõudval ametikohal täistööajaga töötaval kõrgharidusega inimesel oleks palga alammäär võrdne Eesti keskmise palgaga.

Roosimaa lisas, et omavalitsustele lisaraha andmine ei pea kindlalt tähendama ka haridus- ja kultuuritöötajate palga 12-protsendilist tõusu.

TALO juhatuse esimees ei osanud teisipäeval täpselt öelda, kui palju inimesi osaleb streigis. “Kindlad arvud ei selgu enne neljapäeva pärastlõunat, kuid kindlalt võib öelda, et streigib suurem osa meie umbes 35.000 liikmest,” lisas ta.

Riiklik lepitaja Raivo Paavo edastas teisipäeva hommikul TALO-le sotsiaalminister Marko Pomerantsilt esmaspäeval saadud kirja, milles minister palus Paavol pöörduda TALO poole ettepanekuga hoiatusstreiki mitte korraldada, kuna valitsus on seni plaanituga võrreldes leidnud täiendavaid palgavahendeid tuleva aasta riigieelarve eelnõus.