Pikaaegse kinovaldkonna kogemusega Rein Palosaar osutus valituks OÜ Tallinnfilmi nõukogu 50 kandidaadi hulgast.

Tallinfilmi nõukogu nõustanud kinovaldkonna ekspert Tiina Lokk tõstis esile valituks osutunud kandidaadi Rein Palosaare pikaaegset kinos töötamise kogemust. Palosaar on kaua töötanud Coca-Cola Plazas, aidanud üles ehitada Viimsi kino ja kino Kosmost. "Ta tunneb ja teab läbi ja lõhki, mida tähendab üks kino ja tema majandamine," ütles Tiina Lokk. "Samas on ta inimesena väga tore ja sõbralik ning intelligentne, ma arvan, et ta annab endast kõik, et Artise kinos oleksid teretulnud nii Eesti mängu-, kui dokumentaalfilmid, animafilmid ja autorikino kogu oma värvikirevuses kogu maailmast," lisas Lokk.

Vastse Tallinfilmi juhatuse liikme ja Artise kino juhi, Rein Palosaare sõnul soovib ta kino Artise juhina jätkata kino võetud tegevussuuna edasiarendamist ja jätkusuutliku majandamist, et säilitada kinomaastikul hariva ja mitmekülgse programmiga kino omanäolisus ja Tallinnfilmi võetud eesmärkide täitmine. "Suurima väljakutsena näen kindlasti eriprogrammide suuremat populariseerimise ja peavoolufilmidest veidi teistsuguse repertuaari populariseerimise vajadust erinevate sihtrühmade hulgas," avas Palosaar enda ees seisvaid väljakutseid.

Rein Palosaar on õppinud näitekunsti ja kultuurikorraldust, omandanud bakalaureusekraadi Tallinna ülikoolis režii erialal ning täiendanud end Estonian Business Schooli (EBS) juhtimiskoolituse keskuses.

Varasemalt on ta töötanud muuhulgas Eesti Rahvusringhäälingus saatejuhina, Kino Kosmos IMAX tegevjuhina, Viimsi kino juhina ning Forum Cinemas AS linastusjuhina jt ametikohtadel.