Suhtlusportaalis Facebook kirjutas üks kasutaja, et täna hommikul kell 7 Tallinnast Helsingisse sõitnud Viking Line`i laeva all märgati Vene allveelaeva.

Viking XPRS kapten teatas firma esindaja kaudu, et Tallinnast Helsingisse kell 7 väljunud laevalt märgati tõepoolest täna umbes kella 8 paiku ida poole rahvusvahelistes vetes liikuvat allveelaeva.

"Allveelaev asus Viking XPRS-ist piisavalt kaugusel," ütles kapten ning lisas, et allveelaevade liikumine Soome lahes on tavapärane.

Viimasel ajal on Eesti lähedal allveelaevu märgatud päris mitmel korral. Viking Line'i reisiparvlaevaga Gabriella Mariehamnist Helsingisse teel olnud mees teatas 10. augustil samuti, et nägi allveelaeva.

„Seal oli selgelt allveelaev. Vahtisime seda pool tundi. See ei paistnud palju liikuvat. Nagu oleksid tulnud hommikusele suplusele või päikest võtma,“ ütles mees Iltalehti vahendusel. „Nii silma järgi ütleksin, et maad oli laevani poolteist või kaks kilomeetrit.“

Juuni alguses märkasid aga praamiga Soome sõitnud Tallinki reisijad poolel teel meres kahtlase välimusega allveelaeva, mis piirivalve kinnitusel oli Vene lipu all sõitev allveelaev.

"Arvatavasti sõitis see allveelaev Kaliningradi või siis Peterburi," kommenteeris kaitseväe peastaabi kommunikatsioonijuht kolonel Aivar Jaeski toona juhtunut. "Kuna Eesti merepiiri rikkumisest piirivalve teada ei andnud, siis on tegemist tavalise laevaliiklusega," ütles Jaeski siis Delfile.