Täna hommikul kogunesid Tallinna sadama ja laevafirma esindajad koosolekule. Põhiteemaks oli: millal laev kai vabastab?

Arutelu sai aga kiiresti läbi. "Just seepärast, et ei saanud eriti palju informatsiooni," ütles koosolekul viibinud Tallinna sadama reisilaevaliinide ja kruiiside ärisuunajuht Ingrid Berezin.

Pärast seda toimus Berezini sõnul nõupidamine Atlas Baltic OÜ laeva agendi ning Viking Stari kapteni ja teiste laevafirma esindajatega. Eesmärgiks oli jõuda selgusele, mil moel Tallinna sadama kai number 25 vabastatakse: kas puksiiri abiga või ilma, kas laev toimetatakse Muuga sadamasse või jääb see ankrusse Tallinna Vanasadamasse.

Arutelu käekäigu kohta ei õnnestunud Delfil infot saada. Küll aga on teada, et viimastel andmetel ei ole laev veel töökorras.

Tallinna sadama esindaja sõnul oleks nii laevafirma kui reisijate jaoks parim variant viia Viking Star Muuga sadamasse, kus on hetkel vaba kai. "Saame selle neile kasutusse anda ja sealt on võimalik väga operatiivselt bussidega reisijaid lennujaama viia, kui laeva peaks veel reisijaid peale jääma," selgitas Berezin.

Tallinna Sadam turundusspetsialist Triin Rum kinnitas Delfile, et sadam on esitanud nõude, et Viking Star vabastaks kai täna kella 22ks. "Mis täna edasi saab, eks see paistab kell kümme."

Homme hommikul kell kaheksa randub 25. kaile kruiisilaev Crystal Symphony.

930 reisijat mahutavat kruiisilaeva Viking Star opereerib firma Viking Ocean Cruises. Reisijate sõnul jõudis kruiisilaev Tallinna sadamasse neljapäeva lõunal, neli tundi hiljem plaanitud kellaajast. Kui laev saadakse töökorda, peaks see suunduma homme, 4. augustil Bergeni sadamasse.