Nagu märkis abilinnapea Mihhail Kõlvart, sõltub koolieelse lasteasutuse pedagoogi töötasu atesteerimisel omistatud ametijärgust. Pärast 12-protsendilist tõusu on palga alammäär pedagoogil 800 eurot, vanempedagoogil 808 ning pedagoog-metoodikul 922 eurot.

Lasteaiaõpetajate ja õpetaja abide palgatõusuks vajalik raha 1,5 miljonit eurot on Kõlvarti sõnul kavandatud Tallinna linna eelarvesse.

Palgatõus jõustus 1. septembrist.

Sotsiaaldemokraatide fraktsioon tegi ettepaneku tõsta lasteaedades töötavate abiõpetajate palk 500 euroni kuus.

Hetkel on Tallinna lasteaias täiskohaga töötava õpetaja abi brutopalk 360 eurot, millest inimene saab kätte ca 300 eurot kuus. „On ütlematagi selge, et õpetaja abide tööpanus ei vasta nende sissetulekule,“ põhjendas abiõpetajate töötasu tõstmise vajalikkust sotsiaaldemokraatliku erakonna fraktsiooni aseesimees Anto Liivat. „Lasteaia abiõpetaja on õpetaja parem käsi. Need inimesed teevad väga vastutusrikast ja tänuväärset tööd, kuid nende palk on noorempedagoogi palgast poole väiksem,“ lisas Liivat.

Sotsiaaldemokraatide arvutuste kohaselt tuleks õpetaja abide palgatõusuks leida linnaeelarvest täiendavalt poolteist miljonit eurot. See summa on enam kui poole väiksem Tallinna Televisiooni 2014. aasta eelarvest. „On kurb ja küüniline, et keskerakonna saadikud, kes ütlevad, et väärtustavad ühtviisi kõigi õpetajate tööd, otsustasid ettepanekut mitte toetada,“ ütles Liivat.