Malle (53) on sündinud Tallinnas, kuid 15aastaselt kolis ta maale. Seitse viimast aastat töötas ta kodukohas. "Töötasin hooldekodus. Inimesi sunnitakse seal vanuse või tervise pärast töölt lahkuma. Oli koondamine," selgitab Malle, kuidas ta kolm kuud tagasi maalt linna tööle sattus, kirjutab Õhtuleht.

Tööd ja end ümbritsevaid inimesi peab Malle lausa taeva kingituseks, kuid kodust kaugel tööl käia on raske: "Palk on väike. Miks on bussisõit linlasele odavam kui teistele? See on täielik maainimeste diskrimineerimine." Tema pilet maalt linna maksab odavama bussiga 5.80 eurot, kalleim 7 eurot.

Malle hinge närib see, et tulevast aastast on ühisveondus linlastele tasuta: "Meie peame maksma. Miks? Me teeme ka siin linnas tööd ja anname oma panuse." Tema sõnul on teisigi, kes käivad kaugemalt linna tööle ning mure on kõigil üks - kui päris tasuta ei saa, siis peaks linnas töötavatele maainimestele vähemalt mingi soodustus olema. "Praegu ma saan veel aru, vahe pole väga suur. Mis saab, kui uuel aastal hinnad ka tõusevad?" Mallele teeb haiget, et linlasi peetakse maainimestest paremaks.