„Eesti üldsus tunneb muret, et idanaabri võimud on järjekordselt võtnud Vene kodanikelt nende konstitutsioonilised õigused ning on pannud silmad kinni valimiskorra massilistele rikkumistele, millest on rääkinud ka Eesti poolt valimisi jälginud vaatlejad. Vene kodanikelt on sisuliselt ära võetud õigus vabadele valimistele. President Medvedev peab Vene valimiskomisjoni esimeest Tshurovit õigustatult võluriks, kuna ta suutis Medvedevi pooltjuhitud parteile pooled hääled juurde joonistada,“ ütles kodanikuinitsiatiivi eestvedaja Marina Pimenova.

Möödunud Riigiduuma valimised Venemaal paistsid silma tõsiste rikkumistega, opositsioonierakondade diskrimineerimisega ning administratiivse ressursi kasutamisega võimu poolt.

„Aktsiooniga me soovime näidata, et Eesti inimesed toetavad venemaalasi nende nõudmistes tagada valimiste läbipaistvust. Demokraatlik Venemaa on ka meie riigi huvides“, - lisas Pimenova.

Laupäeval, ülemaailmsel inimõiguste päeval, aktsioonile Moskvas on oodata kümneid tuhandei inimesi, kes tahavad nõuda võimudelt ausate valimiste korraldamist ja opositsiooni survestamise lõpetamist.