"Siin on ju kemikaalid ladustatud. Siia tuuakse mustust, mis on ilmselgelt ümbruskonnale ohtlik," kurdavad naabruskonnas asuva firma töötajad, kes soovivad teada, kui seaduslik ja ohutu on ettevõtmine.

„Me andsime teate edasi munitsipaalpolitseile, kust saime vastuseks, et objekt Punane 6a kuulub ettevõttele BLRT Grupp AS. Antud kinnistu on antud rendile OÜ-le Ekoviir, millel on luba töötada jäätmetega. Aadressil Punane 6a asub nende vaheladustustuskoht, kuhu veetakse mustust pärast tänavate koristamist. See ei ole ohtlik ümbritsevale keskkonnale. Sinna veetakse samuti materjale, mida kasutatakse tänavate töötlemiseks musta jää puhul. Vaheladustuskohas sorteeritakse jäätmeid ja viiakse ladustamiskohta," selgitas Delfi arupärimisele keskkonnainspektsiooni avalike suhete nõunik Leili Tuul.

Ta lisas, et selle juhtumiga tegeleb Mupo. Keskkonnainspektsiooni valvetelefonile 1313 saab edastada looduskeskkonda ja –varasid puudutavaid teateid. „Teade registreeritakse ja antakse edasi vastavale keskkonnakaitse inspektsiooni büroole. Teateid saab edasi anda ka e-maili teel," märkis Tuul.