Välisriigi kodanikega sõlmitakse 12 protsenti abieludest ning aasta aastalt selliste abielude arv kasvab. "Seega on vaja jagada infot selliste abielude sõlmimisega kaasnevate erisuste ja lisatingimuste kohta," ütles ameti juhataja Karin Kask. "Eri riikidel on erinevad tavad ja seadused, mida tasuks eelnevalt teada, et mitte ebameeldivusi kogeda ning tagantjärele tark olla."

Viimase nelja aasta jooksul on esinenud pruute ja peigmehi 88 erinevast riigist. Esikohal on Venemaa ja Ukraina, kuid esineb ka väga eksootilistest kohtadest tulevasi abikaasasid - näiteks Nigeeria, Filipiinid, Iraan, Iraak, Pakistan, Mehhiko, Serbia, India, Colombia, Peruu, Guatemala jne.

Selliste abielude puhul on tegemist kahe erineva riigi õigusruumiga, erinevate kultuuride ja usuliste tõekspidamistega, mida kindlasti tundemaailm ei märka ega "karda", teatas raepress. Ametnikud seevastu näevad neid olukordi ja probleeme rohkem, mistap ka soov kaasnevatele probleemidele tähelepanu juhtida.

"Südamete ööl" pakutakse teavet, mis seondub kõikide perekonnaseisualaste toimingutega. Lisaks sellele osalevad "Südamete ööl" mitmed firmad, kes pakuvad kõikvõimalikke teenuseid ja kaupu pulmatseremooniate ja pulmapidude läbiviimiseks.

Tänavuse avatud uste päeva muudab eriliseks asjaolu, et ürituse raames sõlmitakse kahe noorpaari abielu.

Üritus toimub kell 17-23.