Tallinnas võimul oleva Keskerakonna toetus on langenud alates eelmisest aastast, samas kui Reformierakond on seda tänavu kasvatanud. Kui eelmisel aastal oli Keskerakonnal pealinnas keskmiselt 38 ja Reformierakonnal 23 protsenti toetajaid, siis tänavu esimesel poolaastal oli neid vastavalt 33 ja 26 protsenti.

Novembri seisuga toetas Keskerakonda Tallinnas 31 protsenti kodanikest, samal ajal kui Reformierakonna toetus oli sellest kahe protsendipunkti võrra kõrgem. Oktoobris pooldas Keskerakonda 30 ja Reformierakonda 31 protsenti inimestest. Enne seda oli Reformierakond viimati Keskerakonnast pealinnas populaarsem 2008. aasta suvel.

Isamaa ja Res Publica Liitu toetas novembris Tallinnas 20, sotsiaaldemokraate üheksa, rohelisi neli ja Rahvaliitu üks protsent valijatest. Oktoobris olid nende toetusprotsendid vastavalt 19, 10, kuus ja kaks.

Kogu Eestis hoiab erakondade reitingu edetabelis 43 protsendiga kindlalt esikohta Reformierakond, kellele järgnevad Keskerakond 23-, Isamaa ja Res Publica Liit 15- ning Sotsiaaldemokraatlik Erakond 11-protsendilise toetusega. Rohelisi toetab uuringu kohaselt kolm ja Rahvaliitu kaks protsenti valijatest.

Parteide igakuise populaarsusuuringu käigus küsitles TNS Emor 27. oktoobrist 17. novembrini 800 valimisealist kodanikku. Neid vastanuid, kes ei osanud eelistada ühtki parteid, oli novembris 35 protsenti. Viimaseid erakondade toetusprotsentides ei arvestata.