Marokost saabunud lend MYX 364 Agadir - Al Massira maandus Tallinnas kell 1.27.

Cateringfirma  Airo Catering Services Eesti sisememos instrueeritakse detailselt, millised erimeetmed kasutusele võtta, sest sama lennuk väisas varem Mali pealinna.

Memo sedastab, et oht on pigem teoreetilist laadi:

„Kuna antud lennujaam on Lääne-Aafrikas, peame lendu käsitlema kui potentsiaalset ebola riski. Meile on kirjutatud, et nad ei saadaks oma meeskonda piirkonda või lennujaama, mille ohutuses nad poleks veendunud, kuid sellest olenemata võtame me ikkagi kasutusele järgnevad meetmed.

Kõik trollid (kärud - toim.) ja muud tarvikud, mis laetakse maha antud lennult, tuleb puhastada ning desinfitseerida. Trollid tuleb koheselt viia nõudepesuala musta alasse, Kogu värske toit, mahlad, veed, suhkrud, koored, ühekordsed tarvikud jms tuleb koguda prügikottidesse ning visata ära koheselt. Tühjad ning pestud trollid, käsikastid vms tuleb desinfitseerida ETA700 lahusega. Nõudepesus peaks olema sinise korgiga (ETA 700) pritspudeleid, mida selleks saab kasutada. Peale trollide puhastamist, tuleb pesta ning desinfitseerida ka nõudepesuruumi need osad, mis puutusid kokku lennult tulnud trollidega. /.../

Laadijad peavad puhastamiseks panema oma vormidele peale ühekordsed kitlid, pähe mütsid, kindlasti kätte kindad ning jalanõudele ühekordsed katted (vt uudisele lisatud fotot).

Ühekordsed kitlid, mütsid jt asjad visata prügikotti ning seejärel visata kohe välisesse prügikonteinerisse. NB! Trollidega kokku puutudes ning puhastades vältida mustade esemete kokkupuudet näopiirkonnaga,” õpetas kiri.

SmartLynxi esindaja Jurgis Sedlenieks kommenteeris "Pealtnägijale", et nemad puhastust ei tellinud ja tegu on catering-firma enda initsiatiiviga, kirjutab ERR Uudised.

Sedlenieksi sõnul öösel Tallinna saabunud reisijatele mingit ohtu pole. Tema kinnitusel käis lennumasin tõesti nädal tagasi Rootsi riigi tellimuslennuga Mali pealinnas Bamakos.

„Lennuk viibis maapinnal üks tund ja 23 minutit. Reisijaid viidi ainult sinna ja kedagi kaasa ei võetud. Keegi kohalik lennukisse ei sisenenud,” kirjeldas Sedlenieks. Täna läheb puhastatud lennuk tühjalt Riiga.