"Tallinnas laieneb transporditöötajate streik kell 16 ning sõitma jäävad vaid 4. liini trammid ja sedagi tavapärasest pikema intervalliga," ütles Tallinna trammi- ja trollibussikoondise pressiesindaja Jaan Rõõmussaar BNS-ile.

Täna hommikust sõitis Tallinnas 1. liinil 12 ja 4. liinil kaheksa trammi. 2. ja 3. liini trammid trammipargist välja ei sõitnud.

Trammiliin number 1 sõidab marsruudil Kopli-Kadriorg, trammiliin number 4 aga Tondi ja Ülemiste vahel. 2. liini trammid sõidavad Kopli ja Ülemiste ning 3. liini trammid Kadrioru ja Tondi vahel.

Tallinna trolliliine jääb alates kella 16 teenindama vaid üks trollibuss, mis sõidab 6. liinil. Hommikul sõitis Tallinnas liinile kaks 6. liini trolli.

Hommikul sõitsid 271 bussist, mis pidid graafiku järgi liinidele väljuma, tööle 28 bussi.

Tallinna Autobussikoondise (TAK) andmetel teenindab liini 1A kolm bussi, 5. liini neli bussi, 7. liini kaks bussi, 17. liini kaks bussi, 18. liini kolm bussi, liini 21A üks buss, 27. liini üks buss, 40. liini kolm bussi, 60. liini neli bussi ning 67. liini viis bussi. Liinile väljunud bussid sõidavad vabade graafikutega ja arvestama peab seda, et peatuses bussi ootamise aeg on tavalisest oluliselt pikem.

Transporditöötajate streik seiskas suure osa rongiliiklusest, samuti on seiskunud peaaegu kogu Tallinna ühistransport. Transporditöötajate ametiühingute teatel streigivad nad õpetajate palgatõusu toetuseks. Samuti avaldavad transporditöötajad endi sõnul sellega vastuseisu töölepingu seaduse muudatustele. Õpetajate streik kestab kolmapäevast reedeni.