„Avatud Eesti Fondi toel sündinud OMA ehk „oma maailma avardamise” keskuse eesmärk on info jagamise ja ürituste korraldamisega luua lesbidele, geidele, bi-, trans- ja heteroinimestele võimalus hubases keskkonnas küsimusi esitada, suhelda ja vastuseid saada,“ selgitas Helen Talalaev, OMA keskuse juhataja.

Samuti on OMA keskuse näol tegemist toimiva platvormiga koostööks teiste kodanikuühenduste ja inimõiguste organisatsioonidega.

„Avatud, sallivama ja üksteist toetava ühiskonna eest seisjana on Avatud Eesti Fondil heameel toetada OMA keskust, mis võimaldab sel tundlikul teemal välja murda suletud uste tagant ja meedia rambivalgusest. Eeskätt saavad siit asjalikku infot kooliõpetajad, lapsevanemad ning muidugi noored ise, kellel on nüüdsest olemas üks turvaline koht, kuhu oma küsimustega pöörduda," kommenteeris Mall Hellam, Avatud Eesti Fondi juhataja.

Avamisel võtavad sõna Suurbritannia suursaadik Peter Carter, Avatud Eesti Fondi juhataja Mall Hellam ja OMA keskuse juhataja Helen Talalaev.

OMA keskus on MTÜ Eesti Gei Noored projekt.