Eelmise aastaga võrreldes alustab tänavu kooliteed ligi 10 protsenti rohkem lapsi – mullu läks 1. klassi 3871 last. Ülemöödunud õppeaastaga võrreldes on esimese klassi laste arv kasvanud 20 protsendi võrra.

Möödunud õppeaastaga võrreldes on algaval õppeaastal Tallinna üldhariduskoolides õpilasi ligi 750 võrra rohkem - 42 650 õpilast, neist 40 250 munitsipaalkoolides ning 2400 era- ja riigikoolides. Eelmisel õppeaastal käis Tallina koolides kokku 41 911 õpilast.

Munitsipaalkoolide kümnendates klassides alustab õppetööd ligi 3200 õpilast. Vastupidi algklassiõpilaste arvu kasvule on gümnaasiumiõpilaste arv viimaste aastate jooksul tasapisi kahanenud – 2008/09 õ-a õppis Tallinna koolide gümnaasiumiastmes 3777 õpilast.

Õpetamise eest kannab Tallinna koolides hoolt kokku 3669 pedagoogi – seega keskmiselt üks pedagoog tosina õpilase kohta.

Esmaspäeval, 3. septembril avatakse pidulikult kaks täielikult renoveeritud koolimaja - Kuristiku ja Läänemere gümnaasium.

Lisaks investeeriti renoveeriti ja soojustati kahe koolihoone– Tallinna Mustjõe Gümnaasiumi ja Tallinna Tõnismäe Reaalkooli – fassaadid, jõuludeks valmib Tallinna Heleni Kooli juurdeehitus. Mitmesuguseid väiksemamahulisemaid investeeringuid on tehtud veel mitmese kooli. Valminud on ka Õismäe Kooli kasutusse antava Vilde tee 120 koolihoone renoveerimise projekt, ehitustöödega on plaanis alustada veel sel aastal.

3. septembril kell 14 algab Vabaduse väljakul ülelinnaline Aabitsapidu, kuhu on oodatud kõik pealinna esimeste klasside õpilased, nende vanemad ja õpetajad. Lapsed saavad Lotte ja Aabitsakuke eestvedamisel mitmekülgselt lustida, esinevad Tallinna huvikoolide kollektiivid, avatud on töötoad ja mänguala, loositakse auhindu.