Keskaja päevad juhatavad sisse täna kell 18 algav rongkäik Viru väravate juurest Raekoja platsile ja sellele järgnev avatseremoonia. Kell 20 algab Tornide väljakul koostöös Lillefestivaliga korraldatav keskaja piduõhtu Läti ansambliga Auli, teatas Raepress.

Tallinna kultuuriväärtuste ameti juhataja Aini Härmi sõnul teadvustatakse keskaja päevadega Tallinna keskaegset minevikku, pööratakse tähelepanu siinsele kaunile ja omalaadsele vanalinnale ning sajanditepikkustele traditsioonidele.

Keskaja päevade südameks on Meistrite turg Raekoja platsil, kus pakutakse kauneid käsitöökaupu. Kõigil päevadel saavad huvilised kuulata keskaja muusikat ning näha toonaseid tantse. Esinevad Musica Ficta, Lathyrus Odoratus, Veer i Spaga, Asmarah ning Stuudio Danza Peterburist.

Reedel, 6. juulil astub rahva ette Mystika Maagiline Teater kõhutantsijate ja tuleneelajatega, kell 22 toimub Tammsaare Teatri eestvedamisel algusega Aleksandri Nevski katedraali eest rongkäik-etendus vanalinna minevikust.

Uueks ürituseks on vibuturniir, mis algab 6. juulil kell 15 Raekoja platsilt ja liigub siis edasi Niguliste mäele. Lastele toimub väike rüütliturniir, kus tutvustatakse keskaegseid rüütlikombeid ja mõõgavõitlust ning toimuvad osavusmängud.

Laupäeval on vanalinna ajalugu tutvustavate jalutuskäikude päev. Lonkava Hundi Koda näitab aga, kuidas käsitseda mõõka.

Keskaja päevadel saab näha lootsiku valmistamist ning seebi keetmist. Linnarahva ees ehitatakse pooleliolevat Peipsi lootsikut.

Ehisseppade meistrikojas valmistatakse keskaegseid ehteid valumeetodil. Villa- ja vildikojas saavad huvilised näha villa töötlemist piitsutamise, kraasimise ja ketruse teel ning tutvuda erinevate viltimistehnikate, looduslike tekstiilikiudude ja villaliikidega.

Nahakojas toimub traditsioonilistel käsitöömeetoditel naha parkimise demonstratsioon. Taimekojas jutustatakse lugusid ravimtaimedest, õpetatakse taimi tundma ja teesegusid kokku segama. Seebikojas keedetakse seepi ja valmistatakse looduslikest toorainetest salve.

Korraldajad loodavad, et suur hulk inimesi osaleb üritustel keskaegsetes rõivastes.