Heakorrakuu käigus toimuvad koristustööd haljasaladel ning elumajade ümbruses; olmejäätmete kogumine ja sorteerimine, sealhulgas vanade kodumasinate äraandmine; aia- ja pargijäätmete kogumine; avalike puhke- ja mängupaikade üldine korrastamine ning remonditööd; omavoliliste prügimägede likvideerimine.

Heakorrakuu läbiviimisel osalevad kõik Tallinna linnaosad, kus igaühes on koostatud just sealsetest heakorraprobleemidest lähtuv tegevuskava. Linnaosavalitsustel on plaanis kaasata maksimaalselt elanikke, et ühendatud jõudude abil heakorrakuu lõpuks kogu Tallinna ilme puhtamaks ja värskemaks muutuks.

“Linnaosade poolt läbiviidavate puhastuspäevade ja talgute kõrval on eriti oluline elanike teavitamine jäätmete äraandmise ja taaskasutusse suunamise võimalustest,” ütles abilinnapea Olga Sõtnik.

EES-Ringlus kogub elanikelt elektri- ja elektroonikaseadmete jäätmeid. EES-jäätmeid võetakse vastu üheksas vastupunktis üle Tallinna.

Eesti Jäätmeringlus OÜ pakub heakorrakuu jooksul soodsamat aia- ja pargijäätmete vastuvõtuhinda kõikidele Tallinna linna elanikele, ettevõtetele ja linnaosade valitsustele.

Aia- ja pargijäätmeid võetakse vastu kompostimisväljakul Rahumäe tee 5a. Samasse kohta saavad linnaelanikud tuua kasutatud autorehve, kuni 8 rehvi korraga.

MTÜ Eesti Rehviliit võtab füüsilistelt isikutelt tasuta vastu vanarehve Tallinna Prügila kogumispunktis.

OÜ Kesto kogub elanikelt ohtlikke jäätmeid. Kõikides vastuvõtupunktides saavad eraisikud oma ohtlikud jäätmed tasuta ära anda.

Tallinna keskkonnaamet koostöös Ragn-Sells ASiga korraldab Tallinnas 12.-14. maini ohtlike jäätmete tasuta kogumise reidi.

Tallinna keskkonnaamet suurte prügikonteinerite paigaldamist ei toeta, lähtudes põhimõttest “saastaja maksab”!