Esimest korda kooli mineva lapse toetuse taotlusi võetakse vastu kolme kuu jooksul alates õppeaasta algusest, seega on taotluse esitamiseks aega novembrikuu lõpuni ehk kolmapäevani.

Toetuse taotluse saab esitada elukohajärgsele sotsiaalhoolekande osakonnale. E-taotlusi saab esitada Tallinna iseteeninduskeskkonnas. Seni on toetusetaotluse esitanud 4000 lapsevanemat, kuid kooli läks Tallinnas tänavu 4550 last. Esimesse klassi astujate arv on Tallinnas aasta aastalt kasvanud.

Kooli mineva lapse toetuse suurus on 320 eurot ja see makstakse välja kahes osas: 160 eurot õppeaasta alguses ja 160 eurot juunis pärast esimese klassi lõpetamist. Seda tingimusel, et toetuse taotleja ja laps on rahvastikuregistri andmetel katkematult olnud Tallinna linna elanikud ja laps õpib Tallinna koolis.

Tallinn maksab ka toimetulekutoetust saava pere lapsele kooliminekutoetust, mis määratakse üldharidus- või kutseõppeasutuse kuni 19-aastasele õpilasele tingimusel, et pere on saanud jooksval kalendriaastal toimetulekutoetust ja pere sissetulek kolmel viimasel kuul on olnud pere esimese liikme kohta alla töötasu alamäära (430 eurot kuus) ja järgmiste pereliikmete kohta 80 protsenti sellest.