„Ma ei varja heameelt selle üle, et ka käesoleva aasta teine lisaeelarve on kavandatud positiivsena,“ ütles linnapea Edgar Savisaar. „See näitab, et linnaeelarve on jätkuvalt tasakaalus ja linn saab oma ülesannetega hakkama.“

„Oleme lisaeelarvet koostades arvesse võtnud, et nii maamaksust, välisrahastusest kui ka riigi sihtotstarbeliste eraldiste arvelt saab linn käesoleval aastal rohkem tulu, kui esialgselt kavandasime,“ ütles Savisaar.

Savisaare sõnul on kulutuste põhirõhk sotsiaalsele faktoril – sotsiaaltoetusteks eraldatakse täiendavalt ligi 14 miljonit krooni.

Lisaeelarvest saab olulisi täiendusi ka kultuurivaldkond - Tallinna loomaaed saab juurde kolm miljonit krooni, Tallinna Filharmoonia 1,2 miljonit krooni ja Birgitta Festival 400 000 krooni. Lisavahendeid on planeeritud ka Vene kultuurikeskusele, festivalile Kuldne Mask ja Rahvuskultuuride Ühenduste Liidule Lüüra.

Täiendav rahaeraldus summas 12,5 miljonit krooni on ette nähtud ka ühistranspordi liinivedudeks ning teerajatiste korrashoiuks ette nähtud summa suureneb 3 miljoni krooni võrra.

Lisaeelarvesse on kavandatud ka täiendavaid investeeringuid - Kadrioru pargi kirdetiigi rekonstrueerimiseks, Lasnamäe turu arendamiseks, Kalevi spordihalli remonttöödeks, Pirita spordikeskuse ja Kultuurikatla arendamiseks.

Lisaeelarve teine ja kolmas lugemine on kavas linnavolikogu järgmisel istungil, parandusi saab esitada 15. novembri keskpäevani. Täienduste heakskiitmisel suureneb linna 2010. aasta eelarve maht 7,132 miljoni kroonini. 22. juunil kiitis volikogu heaks 29,3 miljoni krooni suuruse esimese positiivse lisaeelarve.