Koalitsiooninõukogu esimees Aimar Altosaar ütles ETAle, et koalitsiooninõukogu otsustas Tallinna stabiilse juhtimise tagamise nimel teha Keskerakonnale ettepaneku liituda koalitsiooniga.

“Kui koalitsiooni üks osapool on lahkunud, siis on ilmelt vaba voli rääkida võimalike partneritega, kelleks on praegu paraku ainult Keskerakond, et laiendada selle arvel koalitsiooni,” ütles Altosaar. “Me oleme selleks valmis.”

Samas teatas volikogu Mõõdukate fraktsiooni nõunik Jaak Juske ETAle, et Tallinna koalitsioon ei kutsunud Keskerakonda endaga liituma, vaid otsustati teha Keskerakonnale ettepanek arutada ühise laua taga linnaelus tähtsaid küsimusi. “Mõõdukad ei toeta Keskerakonna kaasamist praegusse pealinna koalitsiooni,” lisas Juske.

Keskerakonnaga peab läbirääkimisi uue koalitsiooni moodustamiseks ka võimuliidust lahkunud Reformierakond, kes kavatseb reede hommikul Keskerakonnaga ka uue koalitsioonileppe sõlmida.

Altosaare sõnul otsustati ka valmistada ette volikogu otsuse eelnõud Reformierakonda kuuluvate abilinnapeade Anders Tsahkna ja Toivo Ninnase umbusaldamiseks, mis antigi neljapäevasel volikogu istungil üle.