Seoses vihmasaju ja lume sulamisega tekkis eelmisel nädalavahetusel Mähe tee ja Andrekse tee piirkonnas olukord, kus kanalisatsioonikaevud ajasid üle ja reovesi sattus teedele.

Põhjuseks oli olukord, kus pumpla ei jõudnud pealetulevat lumesulamise veehulka vastu võtta ning piirkonna kanalisatsioonitrassid said täis.

Selle tõttu olid osaliselt vee all piirkonna kinnistud ning kanalisatsiooni kasutamine oli raskendatud. Seoses tekkinud olukorraga otsustas AS Tallinna Vesi ehitada Andrekse tee ja Lauri tee juurde ühiskanalisatsiooni ülevoolu võimaluse Mähe ojja.

Nimetatud tegevusest teavitati ka keskkonnaametit ja keskkonnainspektsiooni, kelle inspektor ka kohal käis. Ojja juhiti ainult lahjendatud liigvett.

Nimetatud ülevoolu on vajalik kasutada ainult eriolukordades teavitades sellest enne vajalikke instantse. AS Tallinna Vesi vormistas olukorra ülevaatusel protokolli, kus fikseeriti tuvastatud asjaolud ning tehtud otsus. Koopia protokollist saadeti ka keskkonnainspektsiooni.

Tänaseks on olukord stabiliseerunud ja ehitatud ülevoolud ei tööta, kõik piirkonna kanalisatsiooni vesi juhitakse puhastusjaama.

Mähe oja reostuse ohtu ei ole, sest ehitatud ülevool töötas lühiajaliselt ning sademevee hulk oli väga suur. AS Tallinna Vesi ja keskkonnainspektsioon võttis Mähe ojast veeanalüüse 5., 6. ja 7. aprillil ning hetkel indikaatornäitajate järgi (lämmastik, fosfor ) reostust ei ole täheldatud. Lõplik analüüs, mis näitab ka muid reostus parameetreid valmib selle nädala jooksul.

Viimase nädala jooksul, alates 27. märtsist on reoveepuhastusjaam töötanud väga suure koormusega, vastuvõetavad veekogused on ületanud keskmisi vooluhulkasid kuni neli korda. Kuna vooluhulgad erinevalt valinguvihmadest on olnud stabiilsed siis ei ole mujal Tallinnas suuri üleujutusi registreeritud. AS Tallinna Vesi on ka hetkel kõrgendatud valmisolekus ning jälgib tähelepanelikult ühiskanalisatsiooni süsteemide toimimist ning reageerib kiiresti klientide kaebustele.

Üleujutuste puhul palutakse teatada AS Tallinna Vesi 24h töötavale dispetšerile telefonil 626 2400 või Tallinna abitelefonile 1345.