Eestimaa Rohelised tahavad teada, milliseks perioodiks on eilne lubamatu olukord planeeritud. ”Ajutised lahendused kipuvad olema kõige püsivamad,” märkis EER Tallinna piirkonna juht Olev Tinn erakonna pressiesindaja.

”On ju teada, et kanalisatsioonivete otse merre suubumised on keelatud. AS Tallinna Vesi peaks esitama konkreetse kava, kuidas edaspidi planeeritakse sarnaste olukordade vältimist ning millal lõpeb konkreetsel objektil heitvee veekogusse või pinnasesse juhtimise korra rikkumine,” tähendas Tinn.

Juba varemgi on Rohelised juhtinud tähelepanu asjaolule, et endise Musta Luige kohviku (Tivoli) piirkonnas voolab merre tundmatu päritoluga reovesi, mille mikrobioloogiline analüüs näitas fekaalsete kolibakterite arvuks 68000 bakterit 100 ml-s. „See on kindel tunnistus, et torust pidevalt merre voolav vesi pole pelgalt sadevesi, vaid on tugevalt reostatud ning potentsiaalselt nakkusohtlik," sõnas veemikrobioloog Kai Künnis-Beres.

Vabariigi Valitsus on 11. detsembril 2008. a kinnitanud Eesti Läänemere tegevuskava rakendusplaani aastateks 2008-2011, mis näeb ette merekeskkonna eutrofeerumise inimtegevusest põhjustatud lisamõjude piiramise ja vältimine. Seega tuleb viia miinimumini mistahes moel merekeskkonna saastamine.