Justiitsministeeriumi pressiesindaja Maria-Elisa Tuuliku teatel teevad politsei ja vanglateenistus aktiivset tööd laupäeva öösel põgenenud vangide tabamiseks, kuid seni neid veel kätte saadud ei ole.

"Kuidas täpselt otsinguid läbi viiakse, ei ole võimalik avaldada, kuid kindlasti kasutatakse nende leidmiseks kõiki võimalikke kanaleid. Samuti ei saa me kriminaalmenetluse huvides avaldada põgenemise kõiki detaile," rääkis Tuulik Delfile.

Lisaks laupäeval plehku pannud meestele on aga ministeeriumi teatel vanglast põgenenud ja seni tabamata ka veel üks vang, Alex Puškin. Samuti on seni tabamata ka avavanglasse mitte tagasi pöördunud Igor Karp.

2008. aastal põgenes meditsiiniautost toona 30-aastane varas ja paadunud röövel Alex Puškin, keda toimetati Tallinna vanglast Maardus asunud vanglate haiglasse. Vahistatul õnnestus sõidukist põgeneda Vana-Narva maantee raudteeülesõidu kohal. Puškinit pole siiani tabatud ning ta figureerib isegi Interpoli kõige tagaotsitavamate nimekirjas.

Tänavu 18. septembril ei pöördunud aga ettenähtud kellaajaks Tallinna vangla avavanglaosakonda tagasi 44-aastane vang Igor Karp, kes on siiani kadunud. Vang on 182 cm pikk, keskmise kehaehituse ja hallide lühikeste siilisoengus juustega. Vangil oli avavanglaosakonnast lahkudes seljas must kapuutsiga dressipluus ja jalas mustad teksapüksid. Vang suhtleb vene keeles ja võib viibida Tallinnas või selle lähiümbruses. Isik on süüdi mõistetud varavastaste kuritegude eest, teatas justiitsministeerium.

Selliseid juhtumeid, kus vang põgeneb vangla territooriumilt, tuleb Eestis tegelikult ette harva. Üldjuhul üritatakse põgeneda väljaspool vanglat - kas haiglast või konvoeerimise ajal. Eelmine kambrist põgenemine toimus 2010. aastal, kui vang lõhkus Murru vanglas öörahu ajal akna ees olevad trellid, väljus hoone katusele ning ületas perimeetri piirded. Järgmisel päeval pöördus vang ise vanglasse tagasi.

Vanglavälistelt saatmistelt on üritatud põgeneda veel mõningatel üksikutel juhtudel, kuid siis on üritajad kiiresti kätte saadud, teatas justiistministeerium.

Tallinna vanglast põgenes täna öösel vahetult enne kella kolme kaks vahialust: Aleksandr Suhotski ja Eduard Mihhailov.