Koolide 18 200 ruutmeetri suurune ühishoone rajatakse Tallinnasse Pärnu mnt 57/Liivalaia tn 2a, Pärnu mnt 59 ja Pärnu mnt 61 kinnistutele, teatas Eesti arhitektide liit.

Kaheetapilise ideekonkursi kuulutas välja Riigi Kinnisvara AS koostöös arhitektide liidu ja haridusministeeriumiga. Konkursiga loodetakse leida uuele hoonele sobivaim arhitektuurne lahendus ning lisaks lahendada ala liikluskorraldus, haljastus jms. Hoonestus peab olema lahendatud arhitektuurselt kõrgel tasemel ja samas olema praktiline nii edasise kasutuse kui ka ehitamise seisukohalt.

Preemiafond on 1,4 miljonit krooni, millest peapreemiana makstakse välja 400 000 krooni, teise preemiana 250 000 krooni ning kolmanda koha eest 150 000 krooni. Ülejäänud preemiafond jagatakse esimese etapi kuue parima töö vahel.

Haridusminister Tõnis Lukas meenutas, et ettepanek muusikakeskkooli kesklinna kolimiseks tehti talle kümme aastat tagasi kooli tollase juhtkonna poolt. „Vahepeal läks hulk aega sobiva krundi otsimiseks, nüüd on kokku lepitud ka ühise koolihoone asukoht ja tehtud ettevalmistused projekteerimiseks,“ ütles minister. „Rahastamine on samuti kokku lepitud – nüüd pole muud, kui vajalik hoone valmis ehitada,“ lisas ta.

Tähtaeg jaanuaris 2011

G. Otsa muusikakooli juhi Aarne Saluveeri sõnul peab uuest hoonest tulema koht, kus toimuvad aastaringselt üritused ja mis koondab muusikahuvilised laiemalt kui vaid Eestist. „Me soovime, et muusikakooli hoone oleks Euroopa parim,“ sõnas ta.

Rahvusvaheline žürii valib esimese etapi järel välja kümme paremat tööd — mis pääsevad edasi teise etappi — ja nende autoritele tehakse ettepanek kavandite täiendamiseks. Neist kuut auhinnatakse ergutuspreemiaga ning neljale tehakse ettepanek kavandite täiendamiseks ilma osalustasuta.

Esimesel etapil on kvalifitseerimisdokumentide ja võistlustööde esitamise tähtaeg 20. jaanuar 2011. Võistluse teine etapp on kavas välja kuulutada 18. veebruaril 2011. Teises etapis esitavad osalejad täpsustatud kavandi 18. aprilliks 2011.