"Esmaspäeval oli näiteks sööklaruumides kaheksa kraadi sooja ja ka ühes kontoriruumis oli 14 kraadi, et sellised ebanormaalsed temperatuurid on siin tõesti olnud," rääkis Past Delfile.

Ülikooli kinnisvarajuhi sõnul on peamine probleem just kõige vanemas majas ehk vanas ülikooli peamajas. "Probleemid on olnud just siin esimesel korrusel magistraalide ehk siis korruse kõrgusel laialijagava torustiku otsmistes ruumides," selgitas Past. Tema sõnul vahetati küll mullu suvel vanas peamajas kogu magistraaltorustik ja enamus püstikuid välja, kuid külmade ilmadega tuli ilmsiks, et praegune süsteem ei suuda varustada äärmisi ruume soojaga. "Ja keskküttel on paraku selline omadus, et kui üks ots hakkab jahtuma, siis see jahtumine süveneb," lisab kinnisvarajuht.

Olukorra parandamiseks on Pasti sõnul lisaks külmadesse ruumidesse elektriradiaatorite ning puhurite lisamisele vahetatud välja ka vana õhksoojuspump. "Eksperdi arvates, kelle me ka asjasse kaasasime, ei olnud vana pumba võimsus piisav, seega vahetasime selle välja ning panime paralleelselt käima lausa kaks pumpa," selgitas Past.

"Kohest ja kiiret lahendust see paraku ei ole veel andnud, kuid tööd selle kallal, et natukene olukorda parandada, jätkuvad ka järgmisel nädalal ning minu teada on meil ka nädalavahetusel inimene siin asjaga tegelemas," ütles Past.

Ülikooli kinnisvara eest vastutav Past lisas, et ülikool ootab järgmisel nädalal ka eksperdi arvamust selle kohta, et mida oleks olukorra parandamiseks veel võimalik teha. "Enne külmade lõppu aga midagi vahetama või muutma me kahjuks hakata ei saa," lisas kinnisvarajuht.