Belobrovtsev jõudis lühikese ajaga läbi analüüsida mitmed teemad: Narva taksojuhtide riigikeele nõude, Ida-Virumaa tööpuuduse, kooseluseaduse ja rändekriisi.

Belobrovtsev tõi Ida-Viru koondamistest rääkides esile, et Eesti peaministri jutus on vastuolu – Taavi Rõivase lohutus, et Eestis on 9000 vaba töökohta ja seega ei maksa olukorda üle dramatiseerida, ei sobi õppejõu sõnul kokku peaministri kantselei sõnumiga, et iga Viru Keemia Grupi koondatuga tegeletakse individuaalselt ning töötukassa võtab VKG koondamisi eriolukorrana. „Selliseid üksteist välistavaid väiteid esitavate inimeste kohta öeldakse, et neil on peas saepuru segamini läinud,“ võttis Belobrovtsev teema kokku.

Peale selle viitas õppejõud, et Angela Merkel on liiga kauaks ametisse jäänud ja seega kaotanud reaalsustaju. „Poliitikud, kes on ametis üle kahe ametiaja, kaotavad sideme reaalsusega ja hakkavad oma fantaasiates elama,“ rääkis õppejõud sõrmega meelekohal ringe tehes, kui kommenteeris Merkeli rändekriisiga seotud poliitilisi valikuid. Ühtlasi oli õppejõul kindel seisukoht kõigi põgenike kohta. „Need ei ole budistid, need on muslimid – teate ju ise ka, kuidas nad isekeskis probleeme lahendavad. Ning uskmatutega teevad nagu Pariisis,“ näitas õppejõud oma silmaringi ulatust.

Samuti näis ta irooniliselt suhtuvat juttu, et peame rändekriisi küsimuses olema Euroopaga solidaarsed. „Poliitikud, ajakirjanikud, aktivistid on 1991. aastast peale inimestele seletanud küll kehakeeles, küll ajalehtede ja ajakirjade veergudel, küll kõikvõimalikes portaalides, et lõpuks ometi oleme peremehed iseenda kodus, oleme saavutanud iseseisvuse. Ja selles kodus on peremees eestlane. Ja järsku needsamad poliitikud, needsamas aktivistid on hakanud rääkima, kui tähtis on vastu võtta põgenikke vältides see juures sõna „muslim“. Et oleme Euroopale võlgu, et meie ministrid peavad Euroopa omadega koos sama laua taga istuma. Ühtäkki on eestlane justkui liigutama hakanud. Sest asi ei ole ainult ühe või teise laua taga istumises, vaid eestlane peab siin elama ka ning ta tahaks ise valida, kellega koos,“ leidis Belobrovtsev.