Ülikooli võetakse vastuvõtulävendi ületanud kandidaadid paremusjärjestuse alusel. Lävend bakalaureuseastmes on 65, magistriõppes 70 ja doktoriõppes 75 palli.

Matemaatika ja eesti keele riigieksami väga heale tulemusele sooritanud saavad õppekoha valida ilma eksamita, seda enamikul eesti õppekeelega erialadel. Lisaks avardati olümpiaadidel ja konkurssidel edukalt osalenute võimalusi ülikooli astumisel, vahendab Tallinna Ülikooli kommunikatsioonijuht Sulev Oll.

Eelmisel aastal alustas Tallinna Ülikoolis õppimist ligi 2700 tudengit. Tänavuse kohta lausus ülikooli akadeemiline prorektor Priit Reiska, et kuna vastuvõtu lävendeid on aasta-aastalt tõstetud, nähakse ette vastuvõetavate arvu vähenemist.

Mullu olid kõige popimad erialad Tallinna Ülikooli bakalaureuseõppesse astujate hulgas psühholoogia, haldus- ja ärikorraldus, alushariduse pedagoog, õigusteadus ja kehakultuur, magistriõppes aga organisatsioonikäitumine, sotsiaalpedagoogika ja lastekaitse, eripedagoog-nõustaja, kommunikatsioon ja sotsiaaltöö.

Vastuvõtt kestab 7. juulini. Avalduse saab esitada kuni kahele erialale. Vastuvõetute nimekirjad avalikustatakse 17. juulil. Tallinna Ülikool võtab uusi üliõpilasi vastu 51 bakalaureuse-, 61 magistri- ja 13 doktoriõppe kavale. Peaaegu kõigil erialadel on sisseastumiseksamid.