Tallinna TV-d vaatas maikuus Tallinna TV ja TV14 vahendusel kokku 48 000 inimest päevas, ütles Tallinna TV juht Jüri Raudsepp BNS-ile. Aprillis oli vaatajaid kokku 54 000 inimest päevas. Ilma TV14-ta oli Tallinna TV vaadatavus mais 23 000 ja aprillis 22 000. Seega langes vaadatavus 6000 inimese võrra.

Vaatajate koguarv kuus oli mais 363 000, aprillis oli sama näitaja 393 000. Arvestus puudutab inimesi, kes vaatasid Tallinna TV-d kuu aja jooksul vähemalt ühe minuti, seda kas otse Tallinna TV või TV14 kanalil. Ilma TV14-ta oli Tallinna TV-l maikuus 180 000 vaatajat, kuu varem 189 000.

Vaadatavusuuringutega alustab Tallinna TV taas septembris, ütles Raudsepp.

Toomas Lepale kuuluv telekanal TV14 lõpetas läinud reedest üleriigiliselt signaali edastamise, teatas Delfi. Lepp põhjendas signaali edastamise lõpetamist sellega, et Starman lõpetas 8. juunil ühepoolselt oma kaabeltelevisioonivõrkudes TV14 signaali edastamise.

Telekommunikatsioonifirma Starmani juhatuse liige Indrek Ildi sõnul oli TV14 edastamise lõpetamine Starmani võrgus tingitud sellest, et TV14 lõpetas ma teleprogrammi edastamise jaanuaris ja dubleeris alates selles ajast üksnes Tallinna TV programmi.

Juuni keskel allkirjastas kultuuriminister Rein Lang käskkirja, millega andis sihtasutusele Tallinna TV-le tegevusloa vaba juurdepääsuga televisiooniteenuse üleriigiliseks osutamiseks.

Loa tingimuste kohaselt peab Tallinna Televisioon edastama eestikeelset televisiooniprogrammi vähemalt 14 tundi ööpäevas ja vähemalt 98 tundi nädalas.

Programmis peab olema lisaks Tallinna linna elu kajastavatele saadetele ka noorte- ja lastesaateid ning dokumentaal- ja mängufilme, kusjuures iga kuu peab edastama vähemalt tunni ulatuses Eesti Filmi sihtasutuse või Kultuurkapitali toel tehtud filme, mis on valminud viimase viie aasta jooksul.

Lisaks Tallinna TV-le on vabalevis veel ETV, ETV2, Kanal 2 ning TV3. Viimased kaks on aga hakanud kulude kokkuhoiu eesmärgil mõtlema vabalevist lahkumisele.