„Täna asute te hääletama meie, Tallinna elanike nimel, milline pealinna eluvaldkond kui suurt rahalist toetust enamasti meie tasutud tulumaksu arvelt saab,“ kirjutasid liikumise liikmed volikogule saadetud kirjas.

„Loodetavasti oli teil piisavalt aega, et linnavalitsuse esitatud dokument põhjalikult läbi töötada ning te märkasite, et nii mõnegi oma otsese kohustuse täitmiseks nägi linnavalitsus ette vähem raha kui tema enda väljamõeldud tegevustele.“

Kirja saatjad viitavad, et linnal on kohustus tagada 1,5 kuni 7-aastastele lastele nõuetele vastav lasteaiakoht.

Pidu katku ajal

„Meie, Tallinna elanikest lapsevanemad ja kodanikud, leiame, et tallinlaste huvides tegutsev ja tulevikule mõtlev linnavõim poleks iial taolist valikut teinud,“ kirjutatakse pöördumises.

„Ajal, kui sadu lapsi aastaid ootavad oma sõimekohta ning suur osa lastest käib lasteaedades, mis on nende ehitamisest saadik renoveerimata, on kindlaks määramata elanikegrupile meelelahutuse pakkumine nagu pidu katku ajal.“

Linnakodanikud pöörduvad volikogu poole, et linnavolinikud teeksite linnavalitsuse esitatud projektis muudatuse, millega Tallinna TV-le mõeldud toetus suunatakse täiel määral munitsipaallasteaedade investeeringuteks.

Volikogule esitatud eelnõu järgi eraldatakse linna loodud Tallinna TV-le läbi ettevõtlusameti toetusena 1,9 miljonit eurot, linnale kuuluvate lasteaedade avariitöödeks nähakse ette aga 15 korda väiksemat summat (128 000 eurot).

Facebookis alguse saanud kampaania „Maha Tallinna TV – raha lasteaedadele“ inspireeris algatama teist kampaaniat, milles soovitakse lõpetada riigi raha eraldamine ETV2 programmi tootmiseks ja suunata see tudengite heaks.