Tallinna Televisiooni nõukogu esimees Georg Pelisaare sõnul olid kõik kandidaadid kahtlemata võimekad inimesed, otsustavaks sai nõukogu jaoks eelkõige Jüri Raudsepa ajakirjanduse juhtimiskogemus, teatas Raepress.

Raudsepp oli tükk aega tööl Keskerakonda kuuluva Kalle Mihkelsi juhitud Mustamäe linnaosa valitsuse avalike suhete juhina.

„Kui enamus kandidaatidest olid kokku puutunud ajakirjaniku tööga ja mõned omasid ka äriühingu juhtimiskogemust, siis Raudsepp on ennast tõestanud mitmes valdkonnas,“ ütles Pelisaar. „Nõukogu loodab, et Tallinna televisiooni vastne juht on meeskonnamängija, kuulab loodava televisiooni osas erinevaid seisukohti ja loob meeskonna, kes suudab käivitada hea telekanali, kus saavad sõna võimalikult paljud erinevad pealinna aktiivsed inimesed. Usun, et käivituv Tallinna televisioon rikastab Tallinna kultuuripealinna kontseptsiooni. Kindlasti pole eesmärgiks olemasolevatelt telekanalitelt midagi ära võtta vaid laiendada valikut ja pakkuda informatsiooni.“

Pelisaare sõnul on üks esimesi asju see, et ta peab enda jaoks selgeks tegema tehnilise vajaduse Tallinna televisiooni käivitamiseks. “Teiseks peab ta tegema meile ettepanekud Tallinna televisiooni struktuuri osas,” ütles Pelisaar Delfile.

Pelisaare sõnul loodab nõukogu, et esimene pakett lahenduste osas võiks tulla meile kuu aja jooksul ehk kusagil jaanuari keskpaigaks. “Sealt lähtuvalt siis tekib juba vajadus ja võimalus esitada oma taotlused Tallinna linnaeelarvesse.”

Pelisaar ütles, et Raudsepa palk saab olema umbes 30 000 krooni. Täpne palganumber selgub lepingu sõlmimisel, milleni Pelisaare sõnul jõutakse veel selle nädala sees.

Tallinna TV juhi konkursile laekus kümme avaldust, millest konkursi teise vooru pääses kolm kandidaati. Raudsepp osutus valituks teise vooru pääsenud kolme kandidaadi seast.

Tulevase Tallinna televisiooni juhatuse liikme tööle asumise aeg on 1. detsember ja nõukogu sõlmib temaga ametilepingu kolmeks aastaks.

SA Tallinna Televisiooni nõukogusse kuuluvad lisaks esimehele Georg Pelisaarele Tarmo Lausing, Leonid Mihhailov, Andres Kollist ja Lev Vaino.