"Eile pärastlõuna paiku eemaldas Tallinna TV üks juhte Toomas Lepp eetrist saatesarja "Poolkuu: Igor Gräzin". Tegime seda koos Andres Raidiga ca 1,6 aastat, kaks korda kuus ja see kujutas endast absoluutselt apoliitilisi arutlusi erinevatel teemadel: usk ja ebausk, ajaloolised tõed ja müüdid, memuaaride buum, kas on kujunemas uus eesti kirjakeel jne," kirjutas Gräzin Facebookis.

"Esimesena ärakeelatud saateks osutus iroonia tahtel saade, mis oli pühendatud vene õigeusu uuele aastal, selle tähendusele vene hinges, muusikas ja kultuuris. Lepp ütles telefoni teel kaks põhilist asja: (A) Keskerakond ja Savisaar on täitsa Eesti poolt, meelt ja kaitsel; (B) mina kirjutasin oma artikli eilses Õhtulehe valimis-vaidluste rubriigis Keskerakonna kriitikana - USA Luure Keskagentuuri ülesandel purustamaks seda erakonda ja Tallinna Linnavalitsust," kirjutas Gräzin.

Gräzin kirjutas, et vastu vaidlemiseks tal võimalust polnud, sest Lepp muudkui rääkis. Lõpetas Lepp aga nii: "Head aega, Gräzin! Esine teistes televisioonides."

TTV juhatuse liige Lepp omakorda kommenteeris Delfile, et Tallinna TV loobus Igor Gräzini teenetest, sest olles ühinenud Eesti ajakirjanike eetikakoodeksiga, ei pea nad võimalikuks eksponeerida inimesi, kes teadlikult levitavad tahtlikku valet Tallinna linnapea kohta.

"Oleme teinud koos professor Rein Veidemanniga filme Rahvarindest ja Balti ketist, olen teinud filmi Savisaar, kus teda iseloomustavad kümned Eestile olulised isikud. Nendes filmides sai sõna ka Igor Gräzin, kes tol korral Edgar Savisaart kuidagi ei laitnud," nentis Lepp.

Teisipäevases Õhtulehes ilmunud artiklis kirjutas aga Gräzin, "et Savisaar ei jäta kasutamata juhust, et öelda Eesti riigi kohta halvasti" ja samas artiklis veidi hiljem "Savisaar ajab ühemõttelist liini Moskva kasuks".

See on Lepa sõnul vale ja laim ja ta ei leia ühtki allikat, kus Savisaar Eesti riigi kohta midagi halvasti ütleks. Vastupidi, lugege või Savisaare kõnet Sillamäel, kus ta ütleb: "Keskerakond on alati toetanud Eesti liikmelisust NATO-s ning toetame seda jätkuvalt".

Ja Estonias peetud kõnes 22. detsembril: "Meil on jälle oma riik, ja see on suur asi. Lõpuks ei ole iseseisvast ja vabast Eestist midagi kallimat, mille nimel võidelda. Kui kaob Eesti, on kadunud kõik."

"Tallinna TV ei saa kasutada oma saadetes poliitikut, kes teadlikult valetab," teatas Lepp.