“Sel suvel toimus kõrgkoolis, lisaks tavapärasele rakenduskõrgharidus- ja kutseõppe vastuvõtule, vastuvõtt ka esmakordselt avatavale terviseteaduse magistriõppekavale, mis on meie panus Eesti tervishoiuvaldkonna arendamisesse, samuti üheks Eesti 100. juubeliaasta märkimisväärseks teoks,” ütles kõrgkooli õppeosakonna juhataja Jaana Sepp. “Septembris alustavad uued rühmad nii Tallinnas kui Kohtla-Järvel, lisaks on rõõm juba neljandat korda avada projekti “Kool Haiglas” raames õdede õpperühm ka Pärnu Haiglas,” lisas Sepp.

Tallinna tervishoiu kõrgkooli rakenduskõrghariduse 303-le õppekohale esitati sel suvel kokku 1454 avaldust, konkursiga 4,8 soovijat ühele õppekohale. Kõige suurem oli konkurss optometristi õppekavale - ühele õppekohale 8,1 inimest. Populaarsuselt järgmisele, ämmaemanda erialale, kandideeris 8 inimest ühele õppekohale. Kõige rohkem esitati avalduse õe erialale - kokku 730 avaldust. Esmakordselt avatavale terviseteaduse magistriõppekavale laekus kokku 315 avaldust, konkursiga 5,3 inimest ühele õppekohale. Kutseõppes oli kõige populaarsem lapsehoidja õppekava.

Tallinna tervishoiu kõrgkool on rahvusvaheliselt tunnustatud tervise ja heaolu valdkonnas koolitust pakkuv riiklik rakenduskõrgkool. Kõrgkoolis õpib 1284 üliõpilast ja 394 kutseõppurit. 2017/18 õppeaastal esitati kõrgkooli kokku 2448 sisseastumisavaldust, neist 941 õe õppekavale. Kõrgkoolil on struktuuriüksus Kohtla-Järvel ning õppetöö toimub lisaks Pärnus ja muudes regionaalsetes üksustes.