Tallinna TV tegevjuht Jüri Raudsepp rääkis Delfile, et täismahus peaks telejaam eetrisse minema 1. jaanuarist 2011, kuid programmi pole praeguseks veel kokku pandud. „Me tegeleme sellega intensiivselt ja lõplikku varianti hetkel ei ole,“ ütles ta. „Tahame omaprogrammi teha umbes poolteist tundi päevas ja toota ka oma uudistesaadet. Kõik sõltub rahast ja ma ei tea, kui palju on mul järgmisel aastal raha.“

Vaatamata sellele, et Tallinna linna 2011. aasta eelarve on juba volikogus vastu võetud, ei ole linnatelevisiooni eelarve suurust veel avaldatud. Varem on räägitud 30 miljonist kroonist ja Raudsepa kinnitusel jäi tema taotlus tõesti sellesse suurusjärku. Praeguseks on Raudsepa sõnul paigas vaid linna meediakulude kogumaht.

Linnatelevisiooni programm tuleb Raudsepa jutu järgi tugeva kultuurikallakuga. „Teeme täisprogrammi, tahame toota isegi lastesaateid ja üldharivaid saateid, vestlusringe ja muidugi on järgmisel aastal rõhk sellel, et Tallinn on kultuuripealinn. Meil on hea side SA Tallinn 2011 inimestega, neil on järgmisel aastal kavas 250 üritust ja me plaanime vähemalt uudiste tasemele neid pidevalt kajastada, aga teha ka näiteks ülekandeid suurematest sündmustest,“ rääkis ta.

Tallinna TV meeskonnast kõneledes mainis Raudsepp tuntuma nimena kultuuritoimetaja ametisse võetud Maris Johannest. „Linnavolikogu 2008. aasta otsuses on optimistlikult väidetud, et televisiooni on võimalik teha 35 inimesega. Praegu, ettevalmistustööde ajal, on meie koosseisus kuus inimest.”

Oma kanali avamise lootus

Siiani on Tallinna TV proovisaateid näidatud Toomas Lepa firmale kuuluval TV14 kanalil, kuid Raudsepa sõnul on kultuuriministeeriumile esitatud taotlus päris oma kanali avamiseks.

„Sageli aetakse segi TV14 ja Tallinna televisioon, aga siin peaks tegema selge vahe: me oleme edastanud seal oma proovisaateid, näiteks intervjuude sarja „Südamelt ära“, mis ilmus meie logoga. Oma kanalit meil veel ei ole, kuid me oleme esitanud kultuuriministeeriumile taotluse selle saamiseks,“ selgitas Raudsepp.

„Kui me saame oma kanali, siis hakkame muidugi uuest aastast tegutsema seal. Kui mitte, siis rendime ilmselt eetriaega ka edaspidi TV14-lt. Praegu on kõik veel oraste peal — midagi ei ole otsustatud. Mul pole küll kultuuriministeeriumile midagi ette heita, sest neil on kolm kuud aega seda otsustada ja isegi kaks kuud ei ole taotlusest veel möödas.“