Teletorni juhataja Riina Roosipuu ütles Iltalehtile, et kaks Soome naist laskusid alla kiiresti, mistõttu võis alguses mulje jääda, et nad kukkusid juba ülevalt poolt.

"Nad ei võtnud tempot maha laskudes," ütles Roosipuu.

Kuigi politsei on juhtumit uurimas, siis oli teletorni esindaja sõnul tegemist ilmselt raadiokommunikatsiooni probleemiga. Nimelt on üleval köitega opereerivad töötajad ja maandumisel laskujaid vastu võtvad töötajad üksteisega raadioühenduses, kuid seekord oli miski ühendust seganud, mis segas suhtlust.

"Kõige tõenäolisemalt segasid teised signaalid raadiosuhtlust," rääkis Roosipuu.

Politsei teatel juhtus teletorni juures eile kella 18.30 paiku raske õnnetus, kui kaks köiellaskumise atraktsiooni läbinud soomlannat kukkusid esialgsetel andmetel 15-20 meetri kõrguselt alla. Kiirabi viis 28- ja 36-aastase naise haiglasse, ühel neist olid tõsisemad ja teisel kergemad vigastused. Naised said juba eile õhtul ka haiglast välja.

"Esialgse info kohaselt võis tegemist olla köiellaskumist korraldanud ettevõtte töötajate eksimusega," ütles põhja prefektuuri operatiivjuht Valdo Põder täna Delfile.

"Eile politseinike poolt sündmuskohal kogutud info kohaselt võis õnnetuse põhjustada sidehäire vaateplatvormilt inimesi köiega alla lasknud ning neid all vastu võtma pidanud töötajate vahel, mistõttu köit anti liiga kiiresti järele. Praeguse info kohaselt ei kukkunud kaks naist 20 meetri kõrguselt vabalangemises, vaid köis õnneks ikkagi mingil määras toetas neid," lisas Põder.