Kommunaalametist öeldi, et viimati investeeris linn oma tänavatesse sellisel määral, nagu norm ette näeb, 4-5 aastat tagasi, vahendab ERR Uudised "Aktuaalset kaamerat".

"Nagu ma enne ütlesin, siis aastatel 2007-2008, kus investeeringud olid suurusjärgus vana raha järgi 500-600 miljonit krooni, see on see summa, mille investeerimisel me suudaksime oluliselt parandada teede sõidukorda," lausus Tallinna kommunaalameti juhataja asetäitja Peep Koppel.

Tänavu on linnaeelarves teedesse investeeringuid seitse miljonit eurot, millele lisandub 12,8 miljonit, mis läheb linna panusena tänavu valmiva Ülemiste liiklussõlme väljaehitamiseks.

2005. aastal tegi Tallinna Tehnikaülikool uuringu Tallinna tänavate seisukorra ja tehtavate tööde kohta ning selgus, et tollaste hindade järgi kulutas linn 4-5 korda vähem raha kui linna enda kehtestatud normatiiv aastas ette nägi.

Tehnikaülikooli järeldus oli tollal, et põhitänavad saaks samas vaimus jätkates korda 40 aastaga, kõrvaltänavad aga, kus töid tehti vähem, saab korda umbes saja aastaga.