Tallinna haigla projektinõunikuna asus tööle ministriametist skandaaliga lahkunud Jaak Aab. Mees elab uude projekti sisse ning ütles, et haigla ehitamise eesmärgiks on see, et arstiabi kvaliteeti parandada. Ta lisas täna toimunud pressikonverentsil, et praegused haiglad on amortiseerunud, samuti on infrastruktuur killustunud. "Arstiabi pakkumine läheb iga aastaga keerulisemaks," nentis ta.

Tallinna abilinnapea Tõnis Mölderi sõnul ei jooksutata patsiente edaspidi ühest kohast teise. “Tegemist on väga suure haiglaga ning on oluline, et suudame pakkuda parimat arstiabi ühest kohast ja parandada arstiabi kättesaadavust,” ütles Mölder.

Mölder tõdes, et vaadates praeguseid haiglaid, ei tule kellelegi üllatusena, et ruumiline funktsionaalsus on nendes ammu iganenud. Selle tõttu ei ole nende renoveerimine või parandamine tema kinnitusel sugugi lihtne, sest haigla uuendamisel tuleb töö suures mahus ümber teha. Lisaks ei vasta vanad ruumid enam tänastele tehnoloogilistele nõuetele.

"Uued seadmed ja aparatuurid vajavad teistsuguseid lahendusi, teistsugust ruumi," sõnas Mölder.

Sestap plaanitakse uue Narva maantee 129 asuva haigla rajamisel tugineda just kaasaegsele lahendusele, mis koosneb neljast moodulist. Vajadusel saab ühte moodulitest hõlpsamini ümber ehitada või vajadusel ühe nendest lammutada.

"Oluline osa selle projekti puhul on läbimõeldud parkimine ja liiklus haigla ümber. Külalistele mõeldud parkla tuleb maa alla. Täiesti eraldi on projekteeritud tänavad ja teed, mis viivad emo juurde."

Tulevase suurhaigla alginvesteering hoonestusse on ligikaudu 300 miljonit eurot, planeeritav rahaline käive ulatub aastas eelduste kohaselt 150 miljoni euroni.

“Haigla ei teeninda ainult pealinna patsiente, vaid hõlmab vähemalt pool Eestit ning kindlasti on tähtis, et ka riik aitaks Tallinna linnal seda mahukat projekti finantseerida," tõdes Mölder.

Abilinnapea lisas, et haiglalinnakusse on veel planeeritud mitmeid hooneid, mille täpsema sisu üle käivad veel arutelud.