Tallinna sotsiaaldemokraatide juht Andres Anvelt lausus, et erakond saab liikmemakse kätte vaid veenmise teel, muud varianti pole. Iga kord, kui on mõni Tallinna piirkonna üritus, mõne osakonna üritus või näiteks seminar, on alati kohal keegi, kes tuletab meelde liikmemaksu maksmise vajadust ning kohapeal saab oma maksu ka ära maksta.

"Selge on, et kui me tahame erakonna ehk MTÜna oma üritusi korraldada, et inimestel oleks huvitav, tuleb inimestelt ka raha koguda," lausus Anvelt. Ühe võimalusena propageeritakse näiteks püsimaksekorralduse tegemist. Üheks liikmemaksude sissenõudmise motivaatoriks on piirkondade jaoks ka see, et erakonnale riigieelarvest tulevast rahast antakse iga liikmemaksuna kogutud euro eest teine euro lisaks.

Viimaste aastate jooksul on järjekindlalt kasvanud ka sotside liikmeskond Tallinnas, aga mitte liikmemaksude kasvuga samas tempos. Aprillis lisandusid ka Vene erakonna liikmed, mis peaaegu kahekordistasid SDE Tallinna piirkonna liikmete arvu.

Anvelt lisas, et üheks põhjuseks, miks 2011. aastal oli liikmemaksude summa väiksem kui 2010. aastal, on see, et eelmisel aastal olid riigikogu valimised. "Paljud meie kandidaadid panustasid liikmemaksu asemel läbi annetuste, mis tähendab seda, et need summad läksid mitte piirkonnale, aga nende konkreetsete inimeste valimiskampaania rahastamisesse," täpsustas Anvelt.